ליגת מאמאנט קפריסין כוללת כיום חמש קבוצות: 'לימסול', 'ניקוסיה', 'לרנקה' ושתי קבוצות חדשות שהקים המאמן טאודוסיס קרקידס (Theodosis karkides). קרקידס הוזמן לאמן את מאמאנט לרנקה, שהקימה ירמית חייבי, נשואה ארבעה ילדים (15,תאומים 9.5, 2), קפטנית הקבוצה, המתגוררת 6 שנים עם משפחתה בכפר 'ארדיפו', המשויך למחוז לרנקה: "כשגרנו בארץ לא הכרתי את מאמאנט. סמוך ללידת בתי הקטנה, הוזמנתי על ידי חברה לערב גיבוש של קבוצות 'לימסול' ו'ניקוסיה'. עדיין לא ממש הבנתי מה המשמעות של מאמאנט. ההתלהבות של השחקניות גרמה לי להבין – שאני גם רוצה בדיוק כזה" היא מספרת. " כל אחת מהקבוצות ממוקמת כשעה מהאזור בו אני גרה, ולכן החלטתי להקים קבוצה חדשה. הודעתי בווטסאפ של בנות לרנקה שנפתחת קבוצה, שלחתי סרטונים והשאר היסטוריה".
בקבוצת לרנקה – חברות מעל לכל
בשלב הראשון, זכינו לאימון של השחקניות מניקוסיה, יחד עם אחת משחקניות הקבוצה. במקביל נמשכו החיפושים אחר איש/ת מקצוע, שיאמנו את הקבוצה וגם שיתחברו להלך הרוח, המושתת על חברות: " אחת השחקניות סיפרה על מאמן הכדורעף של בנה. נפגשנו ונוצר קליק מידי. בנוסף להיותו מקצועי, היה חשוב לי שיבין כי בראש ובראשונה, חשוב לתת מקום לערך החברות. מבחינתי כולן משחקות, גם אלו שחזקות יותר וגם מי שפחות. גם הטובות יותר וגם מי שפחות בולטת. על המגרש כולנו שוות. עם הזמן הפך טאודוסיס קרקידס לדמות מאוד אהובה ומוערכת, והתאים עצמו למוטו שלנו – כולנו רוצות לנצח ויחד עם זאת, יש דרך מכובדת וחברית להגיע לניצחון. הוא התאים לרוח ולאווירה שבה האמנתי".
אמא מאושרת =משפחה מאושרת יותר
ירמית האמינה, שאם היא יכולה כל אמא יכולה , ועם התחושה הזו החלה לגייס שחקניות נוספות, במטרה להפוך אמהות/משפחות נוספות למאושרות.
"אני מאמינה בשיתוף שיוצר מחויבות הדדית, שתורמת לכלל הקבוצה" היא מספרת ומסבירה: "מיניתי את הגזברית - רגינה ישראלי, ואת השחקניות: פלורינה פרסון וקלאודיה אל-אסה, ויחד אנו מובילות את הקבוצה. קבלת ההחלטות מתבצעת יחד".
מאמאנט – אהבה ממבט ראשון
המאמן קרקידס (51) אשר משחק ומאמן כדורעף מגיל 25 , ראה כי טוב (מאוד) והחליט להקים שתי קבוצות נוספות בכפר פילה, בו הוא מתגורר, המורכבת מבנות הכפר: " את מאמאנט אהבתי מהאימון הראשון. המשחק מוכיח שאפשר לעסוק בספורט בכל גיל. שאלתי את ירמית האם ניתן לפתוח קבוצת מאמאנט בכפר והיא אמרה לי: 'כל אמא יכולה! לך על זה!'" הוא מספר בגאווה: "עברה חצי שנה מהרגע שירמית סיפרה לבנות על מאמאנט, וכיום יש לנו שתי קבוצות הכוללות 25 שחקניות, מהכפר ומהכפרים השכנים, המתאמנות פעמיים בשבוע. אני ממשיך גם לאמן את קבוצת לרנקה, ו5 קבוצות כדורעף".
"שאני אומר שחקניות אני מתכוון גם לשחקנים. הבנים שאני מאמן גם הם אוהבים לשחק מאמאנט, וקראו לאמהות שלהם להצטרף למשחק" הוא צוחק.
מאמאנט – המשפחה השנייה שלי
השחקניות התאהבו במבט ראשון גם בירמית, שהייתה שותפה להקמה ולהיכרות עם הליגה, וכעת מדובר במשפחה אחת גדולה שמשחקת מאמאנט. קרקידס מספר כי משהו וטוב קרה לשחקניות של לרנקה. את ההרגשה הזו רצה להביא גם לאמהות בכפר שלו: "האושר שנגרם לכל אחת מהשחקניות במהלך אימון, הנו בעל השפעה חיובית על רמת האושר ברמה האישית והמשפחתית. המשחק הכניס עניין לחיים של השחקניות, גיבש אותן והעניק להן משפחה שנייה".
וכך הן כותבות לירמית: "איזה כיף לדעת, שבסוף היום המטורף הזה אני יודעת שיש לי מאמאנט"
"מאמאנט הנו משחק בינלאומי, ידידותי ומשפחתי, אשר מוכיח כי נשים יכולות להיות חזקות בגוף ובנפש! זו הדרך בה אנחנו יכולות להוות דוגמא אישית לילדים שלנו, ולהסביר להם במעשים על חשיבות העיסוק בספורט. כיף לחוש את הגאווה שלהם והתחושה – שכל אמא יכולה!"
"ירמית היקרה. מאמאנט השיבה לי את ימי הנעורים שלי. הפעילות גורמת לי להיות מאושרת ולבלות יחד עם אמהות נוספות. לכמה שעות אני שוכחת מכל הדאגות, ומבלה עם שחקניות באווירה נהדרת ואנרגיות חיוביות. תודה לכם שהבאתם לנו את מאמאנט".