מאמאנט התחרתה מול 50 מדינות אירופאיות על פרס הרבגוניות בספורט, המוענק אחת לשנתיים ושמו באנגלית: The EFCS Diversity Award.
הסלוגן המוביל את הטורניר מדי שנה: "אנחנו משחקות במגרש אבל לא עם החיים" זכה בפרס המדהים ובהכרה הגדולה בפרוייקט הכל כך חשוב הזה, תוצרת מאמאנט.
תודה לכל החברות שהתגייסו ותרמו להצלחת האירוע
בתחילת אוקטובר נערך באצטדיון האתלטיקה בראשון לציון טורניר מאמאנט, "גם אני מודעת", לעידוד המודעות לגילוי מוקדם של סרטן השד, שבו השתתפו למעלה מ-1,000 נשים. האירוע התקיים בחסות סופר-פארם שהשיקה קמפיין משותף עם מאמנט בנושא.
רונית וייץ מכפר ורדים, אחת מיוזמות האירוע שהתייתמה מאמה בגיל 14, סיפרה באירוע איך אמה גילתה את המחלה אך המתינה עם תחילת הטיפול. "אמא חיכתה עד שנחגוג לי בת מצווה, שהיא תחתן את אחותי הבכורה ואחותי השנייה תתגייס, אבל למרבה הצער ההמתנה עלתה לה בחיים", היא מספרת.
"התגייסתי, התחתנתי עם אהוב ליבי, ילדתי שלושה ילדים מופלאים, ובכל שלב היא חסרה לי. לחיבוק, לייעוץ ולהכוונה. לכו להיבדק היום. בשביל הילדים שלכן, בשביל המשפחה, בשביל שיהיה לכן את מחר", היא אומרת, "תמיד יש תירוצים למה לא להיבדק – אין לי זמן, אני מפחדת, לא הספקתי. די עם התירוצים, גילוי מוקדם מציל חיים וזו עובדה".
אלפי שחקניות ליגת מאמאנט בישראל ועוד אלפי אמהות ברחבי עולם, ציינו בחודש אוקטובר את אירוע השיא של ליגת מאמאנט 'גם אני מודעת' - להעלאת המודעות לחשיבות הגילוי המוקדם של סרטן השד. זהו למעשה ביטוי אחד מיני רבים, לפעילותה של הליגה שהוקמה לפני 12 שנה. חלום של אמא אחת הפך לדרך חיים עבור אמהות רבות אחרות. החשיפה לפעילות של ליגת מאמאנט במשחקים העולמיים 2015 CSIT, ביססה את הפלטפורמה הבינלאומית, ואת יצירת התשתית לצמיחתה של ליגת מאמאנט במדינות נוספות, וכך גם אירועים מכוננים מסוג זה.
כולן נבדקות לפני האירוע או אחריו
"הרעיון של שחקנית שרצתה לקדם נושא חשוב מאין כמוהו, שנוגע באופן ישיר או עקיף לכל אישה באשר היא- הפך לאירוע מכונן עם מסר חזק וחשוב, ולאחד מהנושאים החשובים של מאמאנט כפלטפורמה. זהו ביטוי נוסף לאחריות הבריאותית-חברתית של מאמאנט" מספרת עופרה אברמוביץ יו"ר ומייסדת מאמאנט ומסבירה: " הפקת אירוע מסוג זה, אותו ניתן לקיים בכל אחת מהליגות, משלבת גורמים רבים וחשובים ביחד: מהרשות המארחת, איגוד הכדורעף, אנשי מקצוע הרבים וספונסרים המסייעים בדברים קטנים כגדולים. הדבר נעשה מכל הלב והנשמה של השחקניות והמתנדבים, שעושים הכל למען הצלחת האירוע. הפעילות המשמעותית גורמת לשחקניות להבין שאפשר לשחק על המגרש אבל לא עם החיים, וכי כולן חייבות להיבדק. קיימים לא מעט סיפורים של שחקניות שהלכו לרופא לאחר האירוע, ובזכות הגילוי המוקדם ניצלו חייהן. קיבלנו פניות משחקניות רבות אשר ביקשו לקיים אירוע מקומי , בשל המחויבות שהן חשות להעביר את הבשורה, ליצור מודעות לגילוי מוקדם ולקחת חלק במסר חשוב זה".
"הידיעה שחלילה קורה משהו לאחת מהשחקניות- שיש לה קבוצת תמיכה לא וירטואלית- כזו שתדאג לילדים שלה כשהיא בטיפול, שתבוא להיות איתה בבית חולים כאשר בני משפחה אחרים לא נמצאים, שתדאג לאוכל לילדים – זו הרגשת ביטחון עצומה של קהילה . ערבות הדדית אינה מילה זרה לנו. כולנו מרגישות כך וכך גם אמהות בניגריה איי פיג'י או בפיליפינים. אני מזמינה כל אמא לבוא ולקחת חלק במאמאנט במדינה שלה – ואם אין ליגה כזו –אז להקים אותה וכמובן להצטרף לאירוע מכונן כזה" מסכמת עופרה.
שחקניות ליגות מאמאנט: לוס אנג'לס, ניו ג'רסי וקפריסין מספרות על המשמעות של ליגת מאמאנט - במיוחד שאתה גר בארץ זרה, מדוע החליטו לקיים את הטורניר בליגה שלהן, וכיצד הדבר השפיע על הקהילה בה הן חיות.
"לאמהות מאמאנט ישנה הרגשת שליחות. ההשתייכות לליגה היא הרבה מעבר להגעה למשחקים. כל אמא רואה במאמאנט יכולת להגשים חלומות ונושאים שרצתה לקדם, אך לא תמיד היו בסדר עדיפות - היא זו שגורמת לשחקניות רבות ליישם הלכה למעשה אג'נדות ונושאים המתאימים לכולן. שחקניות מאמאנט מכל העולם מחוברות בהוויה היומיומית, לומדות ומיישמות רעיונות מכל הליגות" מסבירה עופרה ומוסיפה: "הבקשה לקיום האירוע גם מעבר לים הגיעה משחקניות מאמאנט בחו"ל, שרואות ומבינות את המשמעות של אירוע מסוג זה על שחקניות הליגה ולא רק.
האמרה בה אנו כה מאמינות: LEAVE NO MOTHER BEHIND מיושמת אצלנו מידי יום - לכל אמא ואשה באשר היא. הצרכים הרצונות המאווים של אמהות בכל העולם דומים, ולכן קל היה להעביר גם את המסר הזה במדינות אחרות, ולהניע את האירוע גם שם".
"הרעיון להקמת ליגת מאמאנט בניו ג'רזי, חצה יבשות הישר למחוז ברגן בניו-ג'רזי, בעזרתה של ליטל גליק שהקימה את הליגה לפני שנתיים. הבית חיבק ואימץ לחיקו כל אמא בניו ג'רזי שרצתה, וכך נוצרה ליגה המונה כ-100 שחקניות, ב-6 קבוצות שונות" מספרת מורן מזרחי יו"ר ליגת מאמאנט ניו ג'רזי ומוסיפה: "את השנה השנייה לליגה פתחנו באירוע 'גם אני מודעת' שהתקיים לראשונה השנה גם כאן. באירוע פגשו 120 השחקניות שלוש נשים, בנות הקהילה הישראלית במחוז ברגן, שניצחו את המחלה. בנוסף קיבלו הדרכה מגניקולוגית שהסבירה על דרכי הגילוי המוקדם, ושיחקו טורניר ידידות נפלא שבו חגגו את החיים, הפגינו רוח ספורטיבית, עוצמה נשית ורעות.
"השחקניות אימצו את המסר החשוב של הטורניר והלכו להיבדק. גם בשנת הפעילות השנייה אנחנו ממשיכות לתרום ולהתנדב למען הקהילה, ומקיימות אימונים משותפים עם צעירים בעלי הצרכים המיוחדים" מסבירה נטע ויגרט - שחקנית ודוברת.
שושי דציגר לגזיאל יו״ר קפריסין ומאמנת בליגה "קבוצת נטעים בליגת מאמאנט רמת גן הפכה לחלק בלתי נפרד מחיי. כאשר בעלי הציע שנעבור לגור בקפריסין, מייד שאלתי את עצמי: ' איך אשרוד ללא מאמאנט?' בעזרתו של המאמן מבית, החלטתי בשנת 2015 להקים ליגת מאמאנט גם כאן. נפגשתי עם חברי פרלמנט ונשיא מנהלת הספורט, שהכיר לי את פדרציית הכדור עף, והם עזרו לי במציאת מגרש, מאמנת ובהמשך גם שופטת. באותה תקופה נפתחה גם קבוצה בניקוסיה על ידי שחקנית שרצתה כמוני, להמשיך לשחק - יעל אלבז. לאחר מכן נפתחה קבוצה נוספת בלרנקה על ידי ירמית חייבי - מאז ועד היום הליגה צומחת ומתרחבת לערים נוספות. ליגת מאמאנט עוזרת לנו לגבש את הקהילה הישראלית במדינה, שגדלה והתפתחה בשנים האחרונות , וזה אחד הדברים המשמעותיים ביותר עבור הישראלים שגרים בחו"ל. ורד קימל אס, ממארגנות הטורניר בארץ היא חברה מאוד טובה שלי, איתה עברתי גם את התקופה הקשה של המחלה. אני מאוד גאה בה על הדרך שעשתה, כולל האירועים הנהדרים שהן תכננו וביצעו למופת. היה לי ברור שגם אנחנו נערוך אצלנו את אירוע 'גם אני מודעת'. לשם כך גייסנו את עמותת EUROPA DONNA שעוסקת ביצירת מודעות לגילוי מוקדם והתמודדות עם סרטן השד. העמותה מעניקה תמיכה של יועצות לחולות בסרטן השד, המלוות אותן במהלך המחלה וההחלמה. סגנית נשיאת העמותה, גב' סטלה מסטורה לקחה גם היא חלק באירוע, יחד עם מתנדבות של העמותה, וסיפרה את סיפורה כחולה שהחלימה, כולל התהליך שעברה.
לאחר קיום האירוע המרגש והנפלא, קיבלנו פידבקים נהדרים מחברי הקהילה. אני מכירה לא מעט אמהות שבזכות הטורניר הלכו ונבדקו וזו הייתה המטרה" מסבירה שושי.
"כאמא וכאישה שגרה רחוק ממקום מגוריה מהסביבה הטבעית, ישנם רגעים רבים בהם את חווה בדידות גדולה. זה לא קל בעיקר כשאת רחוקה מהבית. ליגת מאמאנט מאפשרת לי להיות חלק ממשהו. זו תחושה אדירה שאת אף פעם לא לבד, מעבר להזדמנות להכיר נשים חדשות שנמצאות יחד באותה סירה. המשחקים מגבשים, מכניסים אנדרנלין לחיים, ויוצרים תחושה גדולה של סיפוק. מעבר לכך שהליגה תומכת ומקדמת נושאים חשובים שזה בכלל בונוס עצום בעיניי" מספרת הילה טוגנדרייך שחקנית מאמאנט קפריסין
"מי שמכיר אותי יודע שבקושי נעלי ספורט תקינות אפשר למצוא אצלי. האימונים במאמאנט נתנו לי את עצמי. גיליתי את הספורט מחדש ואת החוויה, המשחק והמפגש החברתי. הטורניר, מעבר להיותו משחק נהדר ומפגש עם קבוצות נוספות, העלה למודעות של כולנו את חשיבות הגילוי המוקדם, והצורך בבדיקה שנתית. אני באופן אישי קבעתי מיד תור למרפאה" מספרת דורית זונטאג קורמן שחקנית ליגת מאמאנט קפריסין
גלית פלד, ישראלית תושבת העיר, יו"ר ושחקנית ליגת מאמאנט לוס אנג'לס: הצלחנו ליצור קהילה חזקה שיצרה שינוי על ידי חברויות, נטוורקינג עסקי ותרומה גדולה לחברה בה אנו חיות, כדוגמת אירוע המרגש 'גם אני מודעת'. 200 שחקניות הגיעו עם הבעלים והילדים לאולם ורוד ומלא בשמחה ותקווה, קהילתיות במיטבה! כל משפחה תרמה כסף לטובת עמותת 'Stand by me - עמותה של יהודים אמריקאים אשר תומכים בחולי סרטן. הילדים של השחקניות אשר משמשים כרשמים של הליגה עבדו במשמרות בסדר מופתי ואחראי, הבעלים והילדים עודדו וגם רצו למגרש לחבק ולעודד. אנחנו מאמינות שליגת מאמאנט, תהפוך לאחד הארגונים המשמעותיים ביותר בחיי הקהילה בלוס אנג'לס, במהלך השנה הקרובה.
"כדור מאמאנט שהציל את חיי" ורד קימל אס קפטנית ושחקנית ראשון לציון מספרת
"במהלך משחק מאמאנט, קיבלתי כדור הגשה חזק במיוחד ישירות לחזה. כשחזרתי הביתה מיששתי את אזור המכה, והרגשתי גולה קטנה וחשודה שלא הייתה שם קודם. לאחר שבוע היא עדיין הייתה שם. הלכתי להיבדק. כירורג מטעם קופת החולים פסל את העובדה כי מדובר בממצא מחשיד. אבל גם זה לא גרם לי לעצור. משהו מבפנים לא נתן לי להסתפק באבחנה הזו. ממוגרפיה דחופה, ביופסיה.. חצי שעה - שעה ... העולם כולו התהפך. האבחנה הייתה חד משמעית שמדובר בממצא ממאיר. עברו ארבע שנים מאז הגילוי המוקדם שלי. מי היה מאמין שדבר כזה יכול להגיע אלי? בחורה צעירה, מתחת לגיל 40, ללא עבר גנטי, מקפידה על אורח חיים בריא. זה יכול להגיע לכל אחת. לכל אחת. חשוב להיות מודעות. תודה לחברות שעצרתן את חייכן יחד איתי, ולמאמאנט שפועלת להעלאת המודעות עם כל הליגה העצומה הזו".
רגע לפני שורד החלה לדבר, ללא כל הכנה מוקדמת וכמו גל ששטף את האצטדיון, קמו שחקניות מאמאנט אחת אחרי השנייה, ומחאו כפיים לארבע יוזמות האירוע הנרגשות, שעמדו מול הקהל הנלהב, שבכל מחיאה אומר תודה - תודה על האומץ, על המאמץ לעודד כל אחת להיבדק, תודה על היכולת לשתף ובכך גם לעודד ולתמוך. בתחילתו של האירוע, יצרו מעל 1000 שחקניות ואנשי צוות את סמל המודעות האנושי, להעלאת המודעות לחשיבות הגילוי המוקדם לסרטן השד. זוהי צוואתה של אחת ממארגנות אירוע "גם אני מודעת", שחקנית מאמאנט באר יעקב קארין כהן ז"ל.
בפעם הרביעית, התקיים השנה טורניר "גם אני מודעת" של מאמאנט, באירוע נכחו מעל 1,500 שחקניות מאמאנט ואורחים מכל הארץ ומהעולם, שהגיעו לתמוך במטרה החשובה.
23 רשתות, 88 קבוצות, 182 משחקים נוהלו באופן מקצועי ביותר, בנועם ובהצלחה רבה.
התמיכה והעידוד החיובי הגיעו גם מצדן של המשפחות, שרגילות לקחת חלק באימונים ובמשחקים ואף לשמש כשופטים, רשמים ומאמנים.
תסליה סלינה שמבוס- שגרירת קפריסין בישראל
"כבוד הוא לי לאמץ ולתמוך באופן פעיל במאמאנט שהוקמה בישראל בשנת 2005, ליגת אמהות, הגדולה ביותר בישראל, העוסקת בספורט-חברתי.
הכרתי את מאמאנט מוקדם יותר השנה באמצעות אחת הפעילויות הציבוריות שארגנה שגרירותינו בנושא 'אתגרים של נשים ישראליות'. מאז עניין אותי מאוד כי סדר היום של הליגה, כולל קידום התעמלות וכושר גופני, מתן דוגמה אישית, עיסוק בחינוך, יצירת רשת מקצועית בקהילה, עידוד התכנסויות חברתיות, מעורבות קהילתית פעילה, ויצירת תחושה של גאווה ורוח צוות.
ליגת מאמאנט הקפריסאית כוללת שש קבוצות,. שמחתי מאוד לפגוש את הנשים הפעילות, המהוות את קבוצת הגרעין. אני באמת ובתמים חושבת כי ראויה לשבח העובדה כי בליגה אלפי שחקניות בישראל, קבוצות בחו"ל במדינות כמו ארה"ב, קנדה, קפריסין, איטליה, אוסטריה, וכי היא ממשיכה להתרחב גם למדינות אחרות.
שמחתי גם לדעת כי בשנים האחרונות מאמאנט מקדמת ופועלת לקידום המודעות הציבורית לנושאים בריאותיים, המשפיעים על נשים באופן כללי, ואימהות באופן ספציפי, וכי מאמאנט יזמה לפני שש שנים את טורניר "גם אני מודעת". מדובר באירוע בעל חשיבות מכרעת ועם פוטנציאל השפעה עצום.
הטורניר המוצלח זכה לתשומת לב תקשורתית רחבה. מדובר בחגיגה מבריקה של חיים ונשיות, שמשך מאות שחקניות (מעל 1200) מישראל ומחו"ל. מדובר בתקדים גדול לטורניר "גם אני מודעת" בקפריסין, שאני בטוחה שיתפוס תאוצה ויתרום למאמצים הרבים של הנשים הקפריסאיות למען מטרה כה חשובה.
אני מאמינה נחרצות כי התרומה החברתית העולמית של מאמאנט באמצעות טורניר "גם אני מודעת", משרתת את המטרה הקולקטיבית שלנו בישראל, בקפריסין ומעבר לה כנשים וחברות פעילות בחברות המקומיות שלנו, ומפיצה עוד יותר את המסר החיוני של מניעה מוקדמת, מודעות ציבורית ותמיכה באבחון סרטן השד, ובמקביל מהווה ערוץ מצוין להעצמת נשים פעילות ברמה העממית.
ברכותיי הכנות, איחולים חמים וישר כוח למשימה החשובה ביותר של מאמאנט.
לואיזה ואראקלס , מנהלת ארגון התיירות של קפריסין בישראל
"ליגת מאמאנט היא יוזמה מצוינת וראויה לשבח. שיתוף הקהילה תוך כדי פיתוח תחושת בניית קבוצה ועבודת התנדבות באמצעות פעילויות ספורט, יוצרים מצב בו כל אישה רוצה להיות חלק.
המעורבות בנושאים של מודעות בריאותית היא פסגת שיא הפעילות של ליגת מאמאנט, ומסע ההסברה "גם אני מודעת" משמש מקור השראה עבור רבים ברחבי העולם, והינו בעל חשיבות עליונה בחיי כל אישה והחברה בכלל.
מאמאנט מחברת בין אנשים וקהיליות ממגוון תרבויות, וככזו מאפשרת להתגבר על מכשולים ואתגרים.
ברצוני לברך את מאמאנט ישראל על היוזמה הזו שתופץ ברחבי העולם, ולבטח תאומץ על ידי כל אישה וארגונים רבים.
תודה מיוחדת לשותפים המרכזיים בהצלחת גם אני מודעת השנה, שהולכים איתנו לאורך כל הדרך - יחד אנו רצים למרחקים ארוכים: לוגואים במקום טקסט
מרכז הפועל Hapoel Israel, קופת חולים מאוחדת Samsung Israel | סמסונג ישראל - סמסונג בקהילה, חברת איסתא, משרד הבריאות, מנהל הספורט והשרה גב' מירי רגב, עיריית ראשון לציון ברשותו של ראש העיר מר דב צור, ולהנהלה הבכירה.
תודה למדליסט האולימפי ומאמן הכדורעף דר' אריה זלינגר שכיבד אותנו בנוכחותו, ושלף את המספרים הזוכים', במסגרת ההגרלה שנערכה בין המשתתפות.
תודה גדולה לכן השחקניות והאורחות שבאו לקחת חלק באירוע "גם אני מודעת".
להשתתפות בפרויקטים למען הקהילה לחצו>>
אירוע "גם אני מודעת" בו בחרנו כארגון לציין את המודעות לבדיקה מוקדמת של סרטן השד בצורת טורניר ספורטיבי -חברתי מאין כמוהו. טורניר שמופק 100% ע"י שחקניות מאמאנט שמחליטות ועושות ורבות אחרות שמצטרפות ותורמות רבות להצלחה.
מעל 1000 משתתפות שכל אחת ואחת מהן משמשת שגרירה ובעיקר דוגמא אישית. ועוד מאות אורחות שבאות להזדהות.
לזכרה ולבקשתה של חברתנו היקרה קארין כהן ז"ל יצרו שחקניות מאמאנט והאורחות את הסמל האנושי של חודש המודעות . זהו עבורנו מודל עולמי. לא רק סרט ורוד. אלא רקמה אנושית ורודה. כל השחקניות נעמדו בתוך הסרט המסומן אשר הכינו מבעוד מועד שחקניות מאמאנט באר יעקב, ובספירה של 10 לאחור כולן התפזרו למגרשים לתחילת המשחקים. הסרטון הקצר נשלח לנו על ידי צלם הוידאו שלנו המופלא, יניב וקנין.
כ-1000 שחקניות מאמאנט יוצרות את סמל המודעות בטורניר "גם אני מודעת" 2016 ועומדות דקה לזכרה של שחקנית מאמאנט באר יעקב, קארין כהן ז"ל אשר היתה ממארגנות האירוע אשתקד והלכה לעולמה.
הדברים המרגשים שנשאה נועה גרוס שחקנית ורכזת מאמאנט תל אביב:
באוגוסט 2015 במהלך טיול עם המשפחה הרגשתי משהו בשד.. משהו הפריע לי, שיגע אותי, וניסיתי להבין מה מציק לי. חזרנו לארץ ולקח לי חודש עד שהלכתי לכירורג שד שלא הרגיש כלום במישוש, ונתן לי תחושה שזה סתם, שאין שם כלום, ש"אני לא מבינה מספיק מה הם כאבים הורמונליים של מחזור" יצאתי מושפלת והרגשתי נורא.
בנות, אתן קולטות כמה זה אבסורדי שגבר אומר לך שאת לא מבינה מה זה כאבי מחזור?!...
במקרה, אחרי אותה בדיקה נכחתי באירוע של "גם אני מודעת", ויצאתי משם בהבנה שהתחושות שלי אומרות משהו בכל זאת. וניגשתי לרופא נוסף. גם הרופא הזה לא הרגיש כלום אבל שלח אותי לאולטרסאונד, בלי דחיפות, נאמר לי.
מפה לשם הגענו לינואר 2016, לבדיקת אולטרסאונד. הבדיקה כמעט הסתיימה ללא ממצא, כשאני מתעקשת כל הזמן שיבדקו טוב כי אני מרגישה משהו. שניה לפני שקמתי ללכת הטכנאית קראה רגע לרופאה, הראתה לה משהו באולטרסאונד ושאלה את השאלה הבאה שלא יוצאת לי מאז מהראש: "תראי, נכון זה שטויות?". הרופאה הביטה, התיישבה לידי ואמרה שזה ממש לא שטויות. ומאז חיי התהפכו.
היום אנחנו בספטמבר 2016. בעשרת החודשים שחלפו הספקתי לעבור שני ניתוחים, סבב כימותרפיה והקרנות. אבל מעבר לפרוצדורות הרפואיות, גיליתי עוד הרבה דברים בתקופה הזו – על עצמי, על המשפחה שלי ועל החברים והחברות שלי. ואני רוצה לספר על מאמאנט שלי – מאמאנט שאני מכירה בחודשים האחרונים. מאמאנט היוותה בשבילי קרש הצלה, עוגן יציב, עוטף מחבק. קיבלתי עזרה מכל עבר, גם מבנות שלא הכרתי. רק הרמתי אצבע ומיד פינקו אותי. אוכל בבית, ליווי לבדיקות גם בשתיים לפנות בוקר, נוכחות בבית החולים לאחר הניתוחים, חברות שמתייצבות לעשות איתי הליכות כדי להתאושש. וגם מקום שמכיל אותי ואת הקושי שלי. פשוט מישהו להישען עליו ולבכות בחופשיות.
החיבוק הזה הציל אותי, וריגש אותי, ועם כל זאת אני מאחלת לכל אחת ואחת מכן שלא תזדקק לו. ולכן אני רוצה לדבר רגע על עובדות יבשות: לפני 15 שנים היינו אחת מתשע. היום הנתונים מדברים כבר על אחת משבע... באבחון בשלב הראשון של המחלה – אחוזי הריפוי היום מתקרבים ל 100%. ככל שהמחלה מתפשטת אחוזי הריפוי הולכים ויורדים. רק כדי לסבר את האוזן – כל בלוטת לימפה נגועה מורידה את אחוזי הריפוי בשבעה אחוזים. אם תדברו עם נשים שחלו, תשמעו הרבה סיפורים על בנות שהתעקשו, הקשיבו לגופן ולא ויתרו. אני רוצה שתצאו מפה היום עם מסר אחד: תקדישו לזה זמן ואל תזלזלו. זה יבזבז לכם שעה, שעתיים, ואפילו יום, תמיד יהיה לכם באותו יום משהו אחר שייראה דחוף, אבל אל תוותרו. ותסמכו על עצמכן.
ואם חלילה וחס חליתן, דעו לכן שאתן חברות במשפחה הכי טובה שיש. תיעזרו בנו, בחברות שלכן ובמאמאנט כי זו חלק מהמהות של הארגון הזה. זה נכון התהליך, הבדיקות והטיפולים לא פשוטים ומאתגרים אבל הנה אני 10 חודשים אחריי עם פחות שערות אבל יפה לא פחות!
ואם כל מה שסיפרתי עד עכשיו לא שכנע אתכן סופית, אני רוצה לומר עוד שתי מילים על האירוע הזה. כמו שסיפרתי בהתחלה, היכרתי כבר את אירועי "גם אני מודעת", כמשתתפת. כשגלית הציעה לי להצטרף השנה לצוות המארגן היססתי בהתחלה. כרגיל גלית התעקשה, ותוך 10 דקות נסחפתי לעניין לגמרי. כשנכנסתי לקבוצת הווטסאפ של הצוות המארגן גיליתי צוות מדהים. בנות פייטריות, עם תשוקה אמיתית למה שהן עושות, והכל מתוך היכרות אישית וכואבת עם המחלה.
אני רוצה להכיר לכלכן את הצוות המקסים:
הדס – בשמונה שנים האחרונות, חלתה פעמיים בסרטן, עברה עשרות מפגשים של טיפולים כימותרפיים והקרנות ושכבה פעמיים על שולחן הניתוחים וברור לה שהגילוי המוקדם הציל אותה!
אתי – לא הייתה מודעת בכלל! בגיל 34 שערה שנשרה לכיוון החזה גרמה לה לגרד באזור כך הרגישה את הגידול, שהיה בשלבים ראשונים. אותה שערה הצילה את חייה! - לאתי היה מזל!
ורד – במהלך משחק ידידות קיבלה כדור ישירות לחזה. המכה שהצילה את חייה, הביאה אותה "להתעסק" עם המקום ולגלות שיש שם גוש קטן שלא היה קודם. גם פה הרופא הכירורגי אמר כי אינו רואה ממצא מחשיד וזהו ככל הנראה מבנה הורמונלי של השד. אילולא חברה קרובה שדחפה ולא הרפתה בשילוב אינטואיציה חזקה מצידה של ורד – הגילוי המוקדם היה מתפספס. היה לורד מזל!
דיתי – בהכנות לחגיגת גיל 40 הרגישה גוש בחזה,ואחרי שבועיים-שלשה כשהוא לא נעלם הלכה לעשות אולטראסאונד וממוגרפיה וקיבלה את הבשורה – חלתה בסרטן שד! מבחינת דיתי המתנה לגיל 40 היא הגילוי המוקדם ומרגישה ממש ברת מזל ומודה יום יום ומתפללת!
מירי – במקרה ממש, בקיץ חם, אחרי מקלחת ונוטפת מים, יד שהעבירה בחזה ופתאום הוא שם, הגוש, צץ משום מקום. רופא הנשים אמר שכנראה כלום, עיבוי של רקמה אבל מירי המשיכה בבדיקות עד הגילוי. למירי היה מזל.
בשביל הצוות הזה השמיים הם הגבול, והן מקדישות את כל זמנן ומרצן בשביל להעביר לכולכן מסר אחד חשוב אל תסמכו על המזל, תסמכו על האינטואיציה שלכן והכי חשוב לכו להיבדק!
ביום שישי, ה - 23.10.15, התקיים, זו הפעם השניה, אירוע "גם אני מודעת", אחד האירועים החשובים שיזמו שחקניות מאמאנט, להעלאת המודעות לגילי מוקדם של סרטן השד. מעל 1,000 שחקניות שהגיעו לתמוך ולהעלות את המודעות למחלה, שגילוי מוקדם שלה יכול להציל חיים! היה מרגש ומפעים, במיוחד כאשר כל האצטדיון קם על רגליו לכבוד דוברות האירוע, שחקניות מאמאנט חולות בעבר ובהווה, והריע להן על העוצמה שחלקו איתנו.
תודה רבה לאבי קושניר אשר התנדב להגיע ולהנחות את האירוע. כמו כן תודה לכל הגופים אשר לקחו חלק בהפקת האירוע: עיריית ראשון לציון, החברה העירונית ראשון לציון, מרכז הפועל, מכבי שירותי בריאות, איגוד הכדורעף, ספורטגום, מלון צל הרים מרשת מלונות הוליטל, ijump, שיחור, רשת מלונות פרימה, מלון רויאל ביץ תל אביב, BUDJET , ברבור אדום, מי עדן, SEBOCALM , grand station.
בטורניר "גם אני מודעת" זכתה קבוצת מקום הראשון קבוצת מנור 1 מגן יבנה.
תודה לכל מי שהגיעה להשתתף באירוע חשוב זה. נתראה בשנה הבאה,ותזכרו: כולנו משחקות על המגרש אך לא משחקות עם החיים!
כמדי שנה, בחודש אוקטובר יצוין חודש המודעות לסרטן השד, כ-25% מהנשים החולות הן מתחת לגיל 50.
לצערנו אין היום אישה שלא מכירה חברה, מכרה, בת משפחה שחלתה/חולה בסרטן השד.
שחקניות שחלו/חולות מספרות כי התמיכה של הקבוצה וההירתמות של הליגה עזרה להן פלאים בתהליך ההחלמה - העזרה, ההסעות של הילדים לחוגים, הבישולים והביקורים ובעיקר החיבוק של כולן.
אמהות מאמאנט מעוניינות לעורר מודעות ולומר כי אף אחת אינה חסינה, אך גילוי מוקדם מציל חיים. - זו האחריות שלנו !
ביום שישי, ה-10.10.14, כולן מגיעות מכל רחבי הארץ להפנינג מאמאנט כדורשת הגדול ביותר באצטדיון האתלטיקה בראשון לציון אשר נתרם על ידי העירייה!!!
הדס, שחקנית מאמאנט כפר ורדים, חלתה לפני כ-6 שנים בסרטן והצליחה לנצח אותו. לפני שחלתה היא לא הייתה מודעת שזה יכול להגיע אליה גם בלי גנטיקה והיסטוריה משפחתית. לפני מספר חודשים הדס יזמה את הרעיון כי מעוניינת לעורר מודעות בקרב נשות מאמאנט שמהווה את "קהל היעד" של הסרטן ולקיים טורניר כדורשת גדול בסימן חודש המודעות שחל באוקטובר. טורניר הנושא בקשה ללכת להיבדק, להבין ולהכיר בחשיבות גילוי מוקדם.
חברותיה אתי וליאת, שחקניות מאמאנט ראשל"צ ופ"ת אשר גם הן חלו והחלימו, הצטרפו אליה במטרה משותפת לקיים טורניר מודעות.
בזמן הפקת האירוע הדס התבשרה בבדיקה שנתית שעשתה כי הסרטן חזר והחלה בטיפולים הכימותרפיים. נכון להיום, העזרה שהדס מבקשת היא בהוצאת האירוע לפועל בדרך הכי גדולה ורועשת שמאמאנט יכולה לקיים בכדי שהצעקה תשמע וכולן יידעו שבמאמאנט משחקות על המגרש אבל לא משחקות בחיים!
תודות מקרב לב
לחברת הכנסת וסגנית יו"ר הכנסת פנינה תמנו שטה על הרוח הספורטיבית והתמיכה.
תודה גדולה לראש העיר המארחת ראשון לציון מר דב צור, וללימור גור חברת מועצת העיר
תודה לראש העיר בת ים מר יוסי בכר
תודה לראש המועצה כפר ורדים מר סיון יחיאלי
למיכל ינאי מנחת האירוע על ההתנדבות למען מטרה חשובה
לדני רופ על הרוח הספורטיבית
תודה לאלי פולק מנכ"ל חברה העירונית ראשון לציון, לאמיר סולרסקי מנהל רשות הספורט ולשמשון גמליאל על העזרה בהפקת האירוע ושיתוף הפעולה לכל אורך הדרך.
לנשים הנפלאות שיזמו ועזרו בהפקת האירוע "גם אני מודעת": הדס חביב בלומנטל, אתי חביב מימון, ליאת צ'יהן נחמני, ורד קימל-אס, רונית וייץ וגלית אבשלום
תודה לרכזים המקצועיים זיו ודנה על הכנת הטורניר וניהולו.
תודה לאילנית נדן, יובל כספין, כל מפעילות זומבה, פילאטיס, יוגה, שירלי מהאגדות על המוסיקה
תודה לרשמים, שופטים והצלמים
תודה לכל בתי העסק שתרמו ולקחו חלק בהפקה והרמת האירוע.
ותודה לשחקניות מאמאנט המופלאות מכל הארץ שהגיעו , תמכו וקידמו מטרה חשובה
יחדיו נמשיך להוביל גם במגרש וגם מחוץ למגרש למעננו ולמען החברה והקהילה