סטורי-מאמאנט-הטבות-למאמאנטיות
סטורי-מאמאנט-הטורניר-הבא
סטורי-מאמאנט-סיפורי-שחקניות
סטורי-מאמאנט-אירועים-קהילתיים
סטורי-מאמאנט-מה-חדש-בליגות
סטורי-מאמאנט-נשים-מעוררות-השראה

מתכון לחמין מקרוני של אתי בוסקילה - יו"רית גני תקווה

רוצות ארוחה שלמה בסיר אחד? רגע לפני שבת, אתי בוסקילה רכזת מאמאנט בגני תקווה, מביאה לנו פתרון מושלם, טעים אש ומפנה לנו זמן לעצמנו.


קבלו מתכון מטריף לחמין מקרוני של אתי (התמונה אמיתית לגמרי, מעשה ידיה) ושתפו גם אתן בארוחה שלמה בסיר, שכולנו נהנה.

חמין מקרוני - מצרכים
פסטה עבה מס 9
1 בצל פרוס חצאי טבעות
6 סטייק פרגית
3/4 כוס פירורי לחם
6 כפות שמן זית
6 חצאי תפוח אדמה חצויים
3 שיני שום כתושות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה -עלים בלבד

הכנה
מבשלים פסטה במים עם שמן זית.
מחבת מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית ומניחים בצד.
באותה מחבת סוגרים את הפרגית משני הצדדים ( טיגון קל עם מעט שמן זית ) מטבלים עם מלח פלפל שחור גרוס וראס אל חנות.
אפשר לשנות תיבול למה שאוהבים
בקערה
פסטה
6 כפות שמן זית
פירורי לחם
שום כתוש
פטרוזיליה
מלח פלפל שחור גרוס
מערבבים היטב כך שהפסטה תתכסה בכל החומרים .
בסיר עמיד לתנור -עדיף ברזל או טפלון עם מכסה עמיד אם אין מכסה מכסים יש לכסות את הסירבנייר כסף גם את הידיות של הסיר.
 מחממים שמן זית  את תחתית הסיר .
מפלפלים וממליחים את התפוח אדמה
מניחים את התפוח אדמה ,כשהצד החתוך כלפי מטה .מסדרים ברווחים כך שיווצר צורה של פרח.
מטגנים עד להזהבה .
מניחים שליש מהפסטה על התפוח אדמה ודוחסים את הפסטה מטה לכיוון תפוח האדמה .
מוסיפים את הפרגית בשורה אחת.
מעל את יתרת הפסטה ושוב דוחסים בעדינות בידיים את הפסטה כלפי מטה .
מוסיפים חצי כוס מים רותחים מכסים במכסה עמיד או נייר כסף ומכניסים לתנור על 100 מעלות ל 8 שעות

בתאבון ושבת שלום 🙂

מתכון לחמין מקרוני של אתי בוסקילה - יו"רית גני תקווה