קבלו מתכון מטריף לחמין מקרוני של אתי (התמונה אמיתית לגמרי, מעשה ידיה) ושתפו גם אתן בארוחה שלמה בסיר, שכולנו נהנה.
חמין מקרוני - מצרכים
פסטה עבה מס 9
1 בצל פרוס חצאי טבעות
6 סטייק פרגית
3/4 כוס פירורי לחם
6 כפות שמן זית
6 חצאי תפוח אדמה חצויים
3 שיני שום כתושות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה -עלים בלבד
הכנה
מבשלים פסטה במים עם שמן זית.
מחבת מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית ומניחים בצד.
באותה מחבת סוגרים את הפרגית משני הצדדים ( טיגון קל עם מעט שמן זית ) מטבלים עם מלח פלפל שחור גרוס וראס אל חנות.
אפשר לשנות תיבול למה שאוהבים
בקערה
פסטה
6 כפות שמן זית
פירורי לחם
שום כתוש
פטרוזיליה
מלח פלפל שחור גרוס
מערבבים היטב כך שהפסטה תתכסה בכל החומרים .
בסיר עמיד לתנור -עדיף ברזל או טפלון עם מכסה עמיד אם אין מכסה מכסים יש לכסות את הסירבנייר כסף גם את הידיות של הסיר.
מחממים שמן זית את תחתית הסיר .
מפלפלים וממליחים את התפוח אדמה
מניחים את התפוח אדמה ,כשהצד החתוך כלפי מטה .מסדרים ברווחים כך שיווצר צורה של פרח.
מטגנים עד להזהבה .
מניחים שליש מהפסטה על התפוח אדמה ודוחסים את הפסטה מטה לכיוון תפוח האדמה .
מוסיפים את הפרגית בשורה אחת.
מעל את יתרת הפסטה ושוב דוחסים בעדינות בידיים את הפסטה כלפי מטה .
מוסיפים חצי כוס מים רותחים מכסים במכסה עמיד או נייר כסף ומכניסים לתנור על 100 מעלות ל 8 שעות
בתאבון ושבת שלום 🙂